Upload de Zen Cart fileset naar de webserver

Als eerste heeft u een betrouwbaar FTP programma nodig voor het uploaden van de Zen Cart® files. Als u nog geen favoriet FTP programma hebt, kunt u misschien eens kijken naar FileZilla. FileZilla biedt een gratis FTP cliënt die snel en betrouwbaar is.

Vervolgens moet u gaan bedenken waar u uw webwinkel graag zou willen opslaan. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw webwinkel in de website’s root directory (www.domein.nl) te zetten, of in een aparte directory of een subdomein (www.domein.nl/webwinkel of webwinkel.domein.nl).

Webhosts hebben hun voorkeuren in het benoemen van de folders die uw Internet folders vormen. Zoek naar een “www” of “public_html” of “htdocs” of “httpdocs” of “wwwroot” folder. Dit zijn de meest voorkomende foldernamen waarnaar gerefereerd wordt als de “webroot”, waarvandaan al uw website pagina’s te zien zijn. U moet uw files uploaden naar één van deze folders. Als u uw Zen Cart® webwinkel in een directory wilt in plaats van de webroot, moet u eerst een directory aanmaken, bijvoorbeeld “shop” of “webwinkel”, in de webroot.

 1. Open uw FTP cliënt. In deze tutorial maken we gebruik van FileZilla.
  Filezilla
 2. In de Snelverbinden sectie aan de bovenkant van het scherm typt u de gegevens van uw host, gebruikersnaam en wachtwoord en de poort en klik op de Snelverbinden knop. Deze informatie heeft u van uw host gekregen toen u uw contract afsloot met uw webhost. Heeft u deze gegevens niet, dient u contact op te nemen met uw webhoster.
  FileZilla Snelverbinden 
 3. Eenmaal verbonden, zult u zien dat het deel aan de linkerkant van het scherm uw lokale files laat zien en het deel aan de rechterkant de files op uw webserver (bijvoorbeeld de files die uw website vormen).
 4. In het deel Lokale site gaat u naar de locatie waar u in de vorige stap (Download Zen Cart® installatiefiles) de Zen Cart® fileset heeft uitgepakt . Rechtsklik op deze folder en kies Hernoem. Hernoem deze folder, bijvoorbeeld naar webwinkel, shop of winkel. Ik heb in dit voorbeeld voor webwinkel gekozen aangezien deze online winkel niet in de webroot, maar in een apparte folder wordt geplaatst.
  Zen Cart fileset
 5. Optie 1:
  Als u Zen Cart® in de root directory van uw website installeert(bijv. www.domein.nl), dubbelklikt u op de fileset in het Lokale site deel. Hierdoor krijgt u de file en folders te zien die Zen Cart® vormen.
  Vervolgens klikt u eenmaal op de bovenste folder Admin , dan houdt u de ‘Ctrl’ toets op uw toetsenbord ingedrukt terwijl u ook de ‘a’ toets indrukt (Ctrl-A). Hierdoor worden alle files and folders geselecteerd. Rechtsklik op de Admin folder en kies Uploaden.
  De Zen Cart files uploaden

  Optie 2:
  Als u Zen Cart® in een subfolder van de root directory installeert, rechtsklikt u op de folder (die u hebt hernoemd in Stap 4) in de Lokale site sectie en kies Uploaden.

 6. Het duurt enige tijd voordat de FTP client alle files and folders van uw computer naar de web server heeft gekopieerd. U kunt de voortgang bekijken onder in het scherm. U ziet hier het aantal files in de wachtrij verminderen en het aantal gekopieerde files vermeerderen.
  Zen Cart Uploading Progress
 7. Optioneel: Herhaal stap 5 en re-transfer alle files. Dit zorgt ervoor dat files die de eerste keer niet netjes gekopieerd zijn nu wel goed overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.