Rechten aanpassen op de folders

De volgende stap in de installatie van Zen Cart® is het geven van bepaalde rechten aan specifieke folders. Als u een folder vergeet uit de benodigde directories en in het geval van de /images folder – subdirectories, en u probeert deze later te gebruken, dan rijgt u een foutmelding dat u niet naar deze folders kunt schrijven.

Geef de benodigde bestandsrechten aan de volgende folders:

 • /cache
 • /images
 • /includes/languages/english/html_includes
 • /media
 • /pub
 • /admin/backups
 • /admin/images/graphs
 1. Open uw FTP cliënt. In deze tutorial maken we gebruik van FileZilla.
  Filezilla
 2. In de Snelverbinden sectie aan de bovenkant van het scherm typt u de gegevens van uw host, gebruikersnaam en wachtwoord en de poort en klik op de Snelverbinden knop. Deze informatie heeft u van uw host gekregen toen u uw contract afsloot met uw webhost. Heeft u deze gegevens niet, dient u contact op te nemen met uw webhoster.
  FileZilla Snelverbinden
 3. Eenmaal verbonden, zult u zien dat het deel aan de linkerkant van het scherm uw lokale files staan (bijv. de files op uw computer) en het deel aan de rechterkant zijn de files op uw webhost te zien (bijv. de files die uw website vormen).
 4. Aan de rechterkant (de externe site), navigeert u naar de installatie van de Zen Cart® files. De eerste folder waarvan u de rechten moet aanpassen is /cache. Rechtsklik op deze folder en kies Bestandsrechten .
  Verander de bestandsrechten
 5. Zet de bestandsrechten op 755. Dit staat voor lezen/uitvoeren voor iedereen en schrijven voor de eigenaar. Klik op Ok.
  Bestandsrechten aanpassen
 6. De volgende folder is /images. Deze folder heeft een aantal sub-folders die ook dezelfde bestandsrechten nodig hebben. Rechtsklik op de /images folder en kies Bestandsrechten. Zet de bestandsrechten op 755.

  Vink de Toepassen op alle submappen check box aan. Kies Enkel toepassen op mappen en klik op Ok.
  Toepassen op alle submappen

 7. Ga door met de bovengenoemde lijst en verander alle benodigde folders naar de juiste bestandsrechten (755).

Opmerking:Het is aan te raden om samen met uw webhoster te bekijken welke rechten exact nodig zijn voor uw webomgeving. Soms is 771 of 777 ook een mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.