Hernoem de Admin folder

De toegang tot het Administratie deel van uw webwinkel is beschermd door een gebruikersnaam en een wachtwoord. Ongeoorloofd toegang tot de Zen Cart® admin (of pogingen daar toe) zijn makkelijker als alle Zen Carts hun admin in dezelfde bekende locatie hebben (bijvoorbeeld /admin). Als extra veiligheid moet u daarom de admin folder hernoemen na de installatie. Dit is makkelijk te doen in maar drie stappen.

Bedenk een nieuwe naam voor de admin folder. Om een zo goed mogelijke beveiliging te krijgen zou u er aan kunnen denken om een combinatie van cijfers en letters (zowel hoofd- als kleine letters) te gebruiken in de foldernaam. Een makkelijke manier om de nieuwe foldernaam te onthouden is om bijvoorbeeld de eerste letters van de woorden uit een zin te gebruiken. Bijvoorbeeld de titel van een liedje; Als Het Vuur Gedoofd Is van Acda En De Munnik uit 1997. De admin foldernaam zou dan AhvgiAedM97 kunnen zijn.

Zorg ervoor da voordat u begint, u een complete actuele backup hebt, van zowel uw Zen Cart® files als de Zen Cart® database.

Het onderstaande geld alleen voor Zen Cart® 1.39h en eerdere versies. Als u gebruik maakt van Zen Cart® 1.5.x dan wordt dit automatisch voor u gedaan en kunt u verder gaan naar stap 2

Hoewel dit een simpele verandering is, moet u hier wel goed aandacht aan besteden. Gebruik geen find-and-replace opties om deze veranderingen te maken. Pas er ook goed voor op dat u geen veranderingen maakt aan de schuine streep (/), van de paden

 1. Pas de /admin/includes/configure.php file aan

  Verander de rechten op de admin/includes/configure.php file naar schrijfbaar (writable).

  Gebruik uw favoriete FTP programma, en download een kopie van de /admin/includes/configure.php file en open het met een simpele tekst editor (bijvoorbeeld Notepad++).

  Verander alle 3 de instanties van “admin” naar de nieuwe admin foldernaam die u gekozen heeft.

  Pas dit deel aan:

  define('DIR_WS_ADMIN'), '/admin/');
  define('DIR_WS_CATALOG'), '/');
  define('DIR_WS_HTTPS_ADMIN'), '/admin/');
  define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG'), '/');

  En dit deel:

  define('DIR_FS_ADMIN'), '/home/mijnwebwinkel/www/public/admin/');
  define('DIR_FS_CATALOG'), '/home/mijnwebwinkel/www/public/');

  Na de aanpassingen:

  define('DIR_WS_ADMIN'), '/AhvgiAedM97/');
  define('DIR_WS_CATALOG'), '/');
  define('DIR_WS_HTTPS_ADMIN'), '/AhvgiAedM97/');
  define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG'), '/');

  En deze:

  define('DIR_FS_ADMIN'), '/home/mijnwebwinkel/www/public/AhvgiAedM97/');
  define('DIR_FS_CATALOG'), '/home/mijnwebwinkel/www/public/');

  Upload de aangepaste file met uw FTP programma.

  Reset de rechten op de file naar alleen lezen (Read-Only).

 2. Hernoem de admin folder

  Gebruik uw FTP programma of de File Manager van uw webhost, hernoem de admin folder naar de naam die u gekozen hebt (bijvoorbeeld, AhvgiAedM97).

  Dit kunt u doen door de folder te selecteren en op Hernoemen (Rename) te klikken, of rechts te klikken op de folder en Hernoem selecteren.

 3. Log in op uw Zen Cart® webwinkel admin met het nieuwe adres

  De toegang tot uw webwinkel admin gaat nu via het nieuwe adres. In dit voorbeeld gaat u in plaats van naar http://www.webwinkel.nl/admin/, naar http://www.webwinkel.nl/AhvgiAedM97/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.