Zen Cart stap voor stap installeren

Deze stap voor stap installatiehulp voor Zen Cart® probeert anders te zijn dan de vele andere installatiehulpen die er zijn.

Ten eerste is hij geschikt voor iedereen, van een beginnende tot een ervaren Zen Cart® gebruiker. Als u meer informatie wilt over een bepaalde stap, dan volgt u de link voor gedetailleerde instructies. Of u kunt deze lijst gewoon gebruiken als geheugensteuntje om ervoor te zorgen dat u niks overslaat tijdens de installatie.

Ten tweede is dit een Installatie- en Configuratiehulp voor Zen Cart®. Na de installatie laten we u niet achter met de vraag "En wat nu?". We gaan stap voor stap door tot een volledig functionerende Zen Cart® webwinkel. In plaats van ons te focussen op het uiterlijk van uw webwinkel zorgt deze hulp ervoor dat u klaar bent om open te gaan. Daarna kunt u beginnen met geld verdienen en een klantenbestand opbouwen met een volledig functionerende webwinkel, terwijl u creatief aan de slag kunt gaan en kunt gaan beginnen aan het maken van een mooi eigen template.

Zen Cart® installeren

 1. Kies een Domeinnaam

  Een domeinnaam kiezen voor uw Zen Cart® webwinkel is een van de meest belangrijke beslissingen die u moet maken, als u een e-commerce bedrijf begint. Een domeinnaam kiezen voor uw Zen Cart® webwinkel heeft een aantal hints om te helpen bij het kiezen van de juiste domeinnaam.

 2. Kies een webhost geschikt voor Zen Cart®

  Kies een hosting bedrijf dat bekend is met Zen Cart® en de optimale instellingen voor een e-commerce site is een belangrijke stap. Bekijk Kies een hostingbedrijf geschikt voor Zen Cart® voor meer informatie.

 3. Maak je Zen Cart® Toolkit klaar

  Zorg ervoor, voordat u met de installatie van Zen Cart® begint,u de benodigde tool bij de hand heeft. Bekijk Zen Cart® Toolkit voor gratis tools en hulpbronnen.

 4. Maak een MySQL Database voor Zen Cart®

  Zen Cart® maakt gebruik van een MySQL database om configuratie informatie, maar ook klant- en productinformatie op te slaan. Bekijk Creëer een MySQL Database in cPanel voor de Zen Cart® installatie voor een stap voor stap hulp.

 5. Download de Zen Cart® installatie files

  Installeer Zen Cart® alleen vanuit de officiële release die beschikbaar is op www.zen-cart.com. Voor stap voor stap instructies bekijk Download Zen Cart® Installatie Files.

 6. Upload de Zen Cart® file-set naar de web server

  De volgende stap is om de Zen Cart® files naar een folder op uw website te laden. De Zen Cart® file set bevat zowel de installatie files als de programma files. Er zijn twee opties in deze stap. Optie 1 (de aangeraden optie) is om de Zen Cart® .zip file te uploaden naar uw webserver. Het alternatief (Optie 2) is om de .zip file eerst uit te pakken en dan de Zen Cart® files naar uw webserver te uploaden.

 7. Maak de configure.php files

  Hernoem "includes/dist-configure.php" naar "includes/configure.php" en "admin/includes/dist-configure.php" naar "admin/includes/configure.php" en verander de rechten naar "read-write-execute" (664) voor iedereen. bekijk Het maken van de configure.php files voor stap voor stap instructies in cPanel.

   

 8. Rechten aanpassen op de folders

  Een aantal folders hebben bepaalde rechten nodig om er voor te zorgen dat Zen Cart® correct werkt. Voor een lijst met de folders en instructies om de juiste rechten eraan te geven bekijk Rechten aanpassen op de folders.

 9. Klaar maken om de Zen Cart® installer te starten

  Verzeker uzelf ervan dat u de vereiste informatie hebt voordat u de Zen Cart® installatie begint. Het installatieprogramma loodst u door het installatieproces, maar u moet bepaalde informatie invoeren, zoals file-paden en database details. Controleer of u deze gegevens hand hebt inKlaar maken om de Zen Cart® Installer te starten.

 10. Start de Zen Cart® Installatie

  Nu ben u klaar om de Zen Cart® installer te starten. Ga in uw favoriete browser naar het adres van uw nieuwe webwinkel (bijvoorbeeld www.uwdomein.nl/webwinkel) en de Zen Cart® installer start vanzelf. Voor een stap voor stap instructie bekijk Start de Zen Cart® Installatie.

 11. Configure.php files aanpassen

  Als de Zen Cart® Installer klaar is, dan is een heel belangrijke stap, het read only maken van de configure.php files. Zen Cart® zal een rode waarschuwing laten zien in de winkel totdat deze stap klaar is. U kunt deze stap het beste via het controle panel van uw host uitvoeren, aangezien het met sommige FTP software lastig kan zijn. Voor gedetailleerde stappen bekijk Configure.php files aanpassen.

 12. Verwijder de zc_install folder

  Zen Cart® laat een rode veiligheidswaarschuwing zien in de webwinkel als de Zen Cart® Installer (de zc_install folder) aanwezig is nadat het installatie proces afgerond is. Voor verdere instructies over het verwijderen van deze folder (en het verwijderen van de waarschuwing) bekijk Verwijder de zc_install folder.

 13. Installeer Security Patches

  Check het Zen Cart Forum voor officiële notificaties van Veiligheids patches en de laatste versie van Zen Cart®. Zen Cart® winkel eigenaren zijn verantwoordelijk om hun Zen Cart® installatie up to date en veilig te houden om hun klantinformatie te beschermen tegen onbevoegd gebruik door anderen.

 14. Installeer bekende Bug Fixes

  Oplossingen voor bekende Bugs zijn beschikbaar op het Zen Cart® Support Forum. Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van eventuele updates.

 15. Hernoem de Admin folder

  De toegang tot uw Admin gedeelte van de webwinkel is beschermd door een gebruikersnaam en een wachtwoord. Om uw webwinkel nog beter te beschermen is het vanaf versie 1.39h verplicht om uw admin folder te hernoemen. Op deze manier wordt het een stuk moeilijker om onbevoegd toegang te krijgen tot uw admin gedeelte van de webwinkel. Hernoem de Admin folder.

 16. Verwijder ongebruikte Admin accounts

  Ga naar in Admin > Tools > Admin Settings en verwijder alle Admin accounts die gecreëerd zijn, maar niet (meer) nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.