Kies een geschikte webhost voor Zen Cart

Web Hosting is de service die er voor zorgt dat uw web-site zichtbaar is voor andere mensen op het internet.

Zen Cart bied gecertificeerde Web hosts aan, die hebben toegezegd zeer goede klantenservice te geven aan al hun klanten en er voor te zorgen dat hun servers geschikt zijn om Zen Cart te draaien zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan het programma. Als u een gecertificeerde host kiest, helpt u ook om Zen Cart verder te kunnen ontwikkelen, aangezien deze hosts ook hebben toegezegd het Zen Cart project financieel te steunen.

Zen4All bied zelf ook shared hosting aan en we hebben onze eigen VPS servers voor VPS Hosting, of speciale oplossingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Een goede test om te kijken hoe goed de klantenservice is van een hostingbedrijf, is om ze een e-mail te sturen en te kijken hoe lang het duurt voor ze reageren. U kunt op internet ook zoeken in forums, beoordelingen en informatie over de betreffende host. De prijs is natuurlijk ook belangrijk, maar in de wereld van hosting is het vaak zo dat je krijgt waarvoor je betaald.

Zen Cart specificaties en Server vereisten

 • Zen Cart werkt op een standaard “LAMP” configuratie: PHP, Apache, Mysql op de meeste besturingssystemen.
 • Bekijk de gedetailleerde versie compatibiliteit detail in de secties hieronder
 • Onthou dat vanwege veiligheidsredenen, je altijd een PCI goedgekeurde versie van elk van deze benodigde software componenten zou moeten gebruiken. (Dit betekend dat je gebruik maakt van een Zen Cart versie die compatibel is met deze software componenten.

SSL, OpenSSL, CURL

 • Zen Cart vereist dat CURL is geïnstalleerd / gecompileerd in PHP met OpenSSL. Als dit niet beschikbaar is, zal er tijdens de installatie systeem inspectie van Zen Cart een bericht getoond worden. Hoewel het nog steeds mogelijk is m de installatie af te maken. Het is aan u om u er van te verzekeren dat CURL is aangezet. Raadpleeg uw hostingbedrijf voor assistentie.
 • OPMERKING: Het gebruik van HTTPS (bijvoorbeeld: SSL) wordt ten zeerste aangeraden met het doel van het beschermen van de data die u verzamelt van uw klanten en betalingen. Het is zelfs zo dat bepaalde betaalmethodes SSL verplichten om te kunnen werken.
 • Test de beveiliging van uw site met www.ssllabs.com/ssltest/ en laat uw hosing partij alle gerapporteerde problemen oplossen.
 • It is STRONGLY RECOMMENDED that you ensure your server administrator knows how to configure the server’s TLS capabilities to be compliant with latest security practices, else your payment processing may not work.

PHP Versie

Voor maximale compatibiliteit en veiligheid wordt aangeraden om altijd de laatst beschikbare versie van Zen Cart te gebruiken.

 • Zen Cart v1.5.6 is ontworpen voor PHP 5.5 t/m PHP 7.3
 • Zen Cart v1.5.5 is ontworpen voor PHP 5.5 t/m PHP 7.1 (en werkt zelfs nog op PHP 5.2.10 als het echt nodig is, om bijvoorbeeld een upgrade te doen. Een aantal zaken, zoals Ajax bewerkingen zullen niet werken, wanneer een PHP versie lager dan 5.4 wordt gebruikt). Bij PHP 7.2 en 7.3 Zullen er vele waarschuwingen gegenereerd worden in de logs.
 • Zen Cart v1.5.4 is ontworpen voor PHP 5.5 en PHP 5.6 (en is compatibel met PHP 5.3.7 en PHP 5.4, als alle bug fixes zijn toegepast).
 • Zen Cart v1.5.3 is compatibel met PHP 5.3.7 t/m PHP 5.6 (of PHP 5.2.14 met lagere veiligheid)
 • Zen Cart v1.5.2 is compatibel met PHP 5.3.7 t/m PHP 5.6 (of PHP 5.2.14 lagere veiligheid)
 • Zen Cart v1.5.1 is compatibel met PHP 5.2.14 t/m PHP 5.3.x.
 • Zen Cart v1.5.0 is compatibel met PHP 5.2.14 t/m PHP 5.3.x.
 • Zen Cart v1.3.9 series is compatibel met PHP 5.2.10 t/m PHP 5.3.x.
 • Zen Cart v1.3.7-v1.3.8a zijn compatibel met PHP 4.3.2 t/m PHP 5.2.x, maar *niet* PHP 5.3.
 • Zen Cart v1.2.x t/m v1.3.6 zijn compatibel met PHP 4.3.2 – 4.4.x. Deze zijn NIET compatibel met PHP 5.

De PHP compatibiliteitsvereisten voor plugins/addons kunnen variëren. Raadpleeg de documentatie en support threads van elke plugin voor meer details.

Hoe zit het met oude PHP versies? De levenscyclus voor PHP versies, volgens de ontwikkelaars van PHP, kan hier bekeken worden: https://secure.php.net/supported-versions.php

OPMERKING: PHP7.0, PHP 5.6 en ouder zijn officieel verouderd en worden niet langer ondersteund, zelfs niet voor veiligheidsupdates. Het is aan te raden om spoedig mogelijk naar PHP 7.3 over te stappen.

PHP modules door Zen Cart in gebruik

Zen Cart vereist dat er een aantal PHP modules aan staan: curl, mysqli en zlib.
Optionele modules: gd en mb_xxxxx

PHP aanbevelingen voor geheugen

 • memory_limit aangereden: 128M (hoewel veel sites prima draaien op 32M)
 • post_max_size en upload_max_filesize moeten op de op de maximale waarde gezet worden die u of uw klanten kunnen uploaden. Meestal is 8M voldoende voor de meeste sites, maar al u grote uploads accepteert, zet dan beide waardes op de maximaal geaccepteerde grootte.

MySQL Versie

 • Zen Cart v1.5.6 verwacht MySQL 5.1 t/m 5.7, of MariaDB 10.1 t/m 10.3
 • Zen Cart v1.5.5 verwacht MySQL 5.1 t/m 5.7, of MariaDB 10.1 (10.2 kan “strict” errors veroorzaken)
 • Zen Cart v1.5.0 t/m v1.5.4 verwacht MySQL 5.1 t/m 5.5 … en zou kunnen werken met MariaDB 10.1
 • Zen Cart v1.3.9 is compatibel met MySQL 4.1.3+ t/m 5.1
 • Zen Cart v1.2.x t/m 1.3.8a waren ontworpen voor MySQL 4, en zullen op MySQL5 fouten geven

Plugin/Addon-compatibility may vary.

Het gebruiken van de laatst beschikbare versie van Zen Cart wordt altijd ten zeerste aangeraden voor de beste compatibiliteit en veiligheid.

Apache

 • Zen Cart voornamelijk met Apache 2.4 of 2.2
 • Aanbevolen Apache modules zijn: expires, headers, env, alias, deflate, ssl, mime, phpX, rewrite (in aanvulling op andere standaard/default modules).

Nginx 

De default Zen Cart distributie bevat meerdere Apache .htaccess regels die helpen bij het implementeren van beveiliging , tegen spoofing en andere misbruik.
Het voorziet ook nginx conf files aan het einde van het installatie proces, die u handmatig zou kunnen kopiëren in uw nginx master configuration, om te voorzien in dezelfde bescherming.

IIS … nee.

Zen Cart word niet regelmatig op IIS getest, maar het is bekend dat het werkt op de meest moderne IIS servers. Dat gezegd wordt ISS niet aangeraden, en worden er geen default-configuratie scripts voor IIS geleverd.

Perl, Python, CGI and other languages?

Zen Cart maakt geen gebruik van Perl of Python of CGI.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.