De configure.php files aanpassen

Als de installatie van uw Zen Cart® klaar is en u de eerste keer de nieuwe Zen Cart® webwinkel bezoekt, zult u twee rode veiligheidswaarschuwingen zien aan de bovenkant van uw scherm. We gaan eerst de waarschuwing voor de configure.php files oplossen. In Stap 7 van het installatieproces hebben we de twee configure.php files aangemaakt en de filerechten op read/write/execute voor iedereen op beide files gezet. Nu de Zen Cart® Installer de configuratie details naar deze files geschreven heeft, moeten we de rechten terug zetten naar read only (of CHMOD 444).

Soms is het niet mogelijk om de rechten naar read-only te zetten met uw FTP software (zelfs als het wel zo lijkt dat het de file naar read-only zet). Het beste is dan om het controlepaneel van uw webhost te gebruiken, zoals de File Manager in cPanel.
image

 1. Log in in uw cPanel.
 2. Klik op File Manager.
 3. Selecteer de correcte locatie van uw Zen Cart® installatie en klik op de Go knop.
  cPanel File Manager
 4. Dubbelklik op de /includes folder en scroll naar beneden naar de file met de naam configure.php. Vink de checkbox naast deze file aan en klik op het Change Permissions (verander rechten) icoon in het menu.
  Verander rechten
 5. Haal de vinkjes weg uit de Write en Execute checkboxen tot er bij Permission 4 4 4 (read-only for all) staat. Vervolgens klikt u op de Change Permissions button.

  Tip: U kunt ook, als u weet welke CHMOD code u nodig hebt deze gelijk intypen in de box bij Permission.

  Filerechten veranderen

 6. Navigeer naar de root van uw Zen Cart® installatie en dubbelklik eerst op de Admin en daarna de includes folder.
 7. Lokaliseer de configure.php file.

  Opmerking: Merk op dat de Online Catalog configure.php en de Admin configure.php files op elkaar lijken, maar niet identiek zijn en niet met elkaar verwisseld mogen worden.

 8. Daarna kunt u net als eerder de rechten gaan veranderen naar 4 4 4 (read-only for all).
 9. De configure.php files zijn nu klaar. Bezoek uw Zen Cart® winkel weer en u zult zien dat er nog maar één rode waarschuwing over is.
  configure.php files aanpassen

Een gedachte over “De configure.php files aanpassen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.