Start de Zen Cart Installatie

Nu we de voorbereidende stappen hebben voltooid, komt het leuke deel. De Zen Cart® Installer is een speciaal programma dat u door het installatieproces leidt. Als we klaar zijn verwijderen we de Installer. Laten we gaan beginnen.

 1. In uw favoriete browser, typt u de URL van uw online Zen Cart® webwinkel. Dit is het adres waar u uw Zen Cart® files naar geupload hebt. Het zal op één van de volgende voorbeelden lijken, www.domein.nl (als u in in de root folder geïnstalleerd hebt) of www.domein.nl/webwinkel of www.domein.nl/winkel (Als u in een sub-directory hebt geïnstalleerd).  In mijn voorbeeld is dit www.zen4all.nl/webwinkel/. De Zen Cart® Installer home page wordt getoond. Klik op de Click here to begin installation link zoals hieronder te zien is.

  Zen Cart Installer
 2. Het Welkom scherm verteld over de hoofdfuncties van Zen Cart®. Klik op de Continue knop.
  Zen Cart Setup - Welcome
 3. Op het volgende scherm moet u akkoord gaan met de Zen Cart® GPL licensing agreement extra info. Klik op Continue.
  Zen Cart Setup - License Confirmation
 4. Op het volgende scherm vind u veel informatie – System Inspection. De Zen Cart® Installer bekijkt uw webserver en rapporteerd als er mogelijke problemen zijn met de technische eisen voor her draaien van Zen Cart®. De rode waarschuwingen of foutmeldingen moet u oplossen voordat de installer verder kan. Klik op Recheck als dat nodig is. Als u klaar bent klikt u op Install.
  Zen Cart Installer - System Inspection
 5. Op het volgende scherm – Database Setup – vult u de Databasegebruikersnaam, Databasewachtwoord en Databasenaam velden in. Deze informatie heeft u in stap 4 genoteerd – Een MySQL Database in cPanel creëren voor uw Zen Cart® installatie. Klik op Save Database Settings.
  Zen Cart Installer - Database Setup
 6. De Zen Cart® Installer gaat nu de benodigde tabellen en informatie in uw nieuwe database schrijven. Het volgende scherm is de System Setup. Bekijk de Server / Site Settings die gegeven worden. Op dit punt is het het beste om Enable SSL (SSL aanzetten) op NO (uit) te laten staan voor zowel de winkel als de admin. U kunt de SSL in een later stadium inschakelen. Klik op Save System Settings.
  Zen Cart Installer - System Setup
 7. Nu volgt het Store Setup scherm. Vul in uw Store Information (Winkel informatie) in zoals gevraagd. Selecteer Yes voo Install the Zen Cart® Demonstration Categories and Products (installeer de demo producten en categorieën). Dit wordt vooral aangeraden om te leren hoe de diverse instellingen voor produkten en categorieë werken in Zen Cart®. Deze artikelen kunnen makkelijk uitgezet of verwijderd worden als u ze niet meer nodig hebt.
  Zen Cart Installer - Store Setup
 8. In de volgende stap – Administrator Account Setup – Vult u uw voorkeurs Administrator Account informatie in. Opmerking: zowel de Administrator Username en Administrator Password zijn hoofdlettergevoelig.
  Wees er zeker van dat u deze informatie vastlegt in uw Zen Cart® notitieboek, want u hebt dit nodig om in te loggen in het Admin panel van uw Zen Cart® winkel. Klik Save Admin Settings.
  Zen Cart Installer - Administrator Account Setup
 9. En nu hebt u het Zen Cart® Installatie procces voltooid. Gefeliciteerd!
  Test nu of u uw winkel en het admin panel kunt benaderen. De waarschuwingen die u daarbij te zien krijgt worden in de volgende stappen behandeld.
  Zen Cart Installer - Afgerond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.