De configure.php files creëren

Er zijn twee files die aangemaakt moeten worden op de server. Dit zijn de configure.php files waarin de instellingen staan van uw server en de locatie van files die u zojuist geladen hebt. Er is een configure.php file voor de Zen Cart® Admin en een configure.php file voor de Online Catalog (de webwinkel zelf). Deze stap is het makkelijkst te doen via de File Manager van uw webhost (bijvoorbeeld de File Manager beschikbaar in cPanel).

 1. Log in in uw cPanel.
 2. Klik op File Manager.
  File Manager in cPanel
 3. Selecteer de juiste locatie van uw Zen Cart® installatie en klik op de Go knop.
  cPanel File Manager
 4. Dubbelklik op de includes folder en scroll naar beneden naar een file genaamd dist-configure.php. Vink de checkbox naast deze file aan en selecteer Rename uit de menu icons.
  Rename dist-configure.php file
 5. Hernoem de dist-configure.php file naar configure.php. Tip: Wanneer u de file hernoemd GEBRUIK DAN NIET de delete knop (File Manager interpreteert dit alsof u de file wilt verwijderen), gebruik in plaats daarvan de Backspace knop. Klik op de Rename File knop.
  Rename File
 6. Nu de nieuwe configure.php file nog steeds geselecteerd is, klikt u op het Change Permissions icon in het menu. Vink alle boxen aan totdat er bij de rechten (Permission) 7 7 7 (read-write-execute for all) staat. Klik vervolgens op de Change Permissions knop.
  Change File Permissions in cPanel
 7. Navigeer naar de root van uw Zen Cart® installatie en dubbelklik eerst op de Admin folder en daarna op de includes folder in deze admin folder.
 8. Vind de dist-configure.php file hernoem deze naar configure.php.

  Opmerking: Merk op dat hoewel de namen van de configure.php files hetzelfede zijn in de includes en admin/includes folder, de inhoud dat zeker niet is. Zorg er dus voor dat u nooit deze twee files omwisselt.

 9. Pas daarna net als eerder de rechten van de file aan naar 7 7 7 (read-write-execute for all).
 10. De configure.php files zijn nu klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.